Захист виробничої практики

7 червня 2019 року свої знання, здобуті під час проходження виробничої практики, демонстрували студенти четвертого курсу юридичного відділення.

Виробнича практика покликана сприяти формуванню фахівця-правознавця, який повинен мати глибоку наукову і належну практичну підготовку, бути вмілим організатором, здатним на практиці застосовувати теоретичні знання, на високому теоретичному рівні забезпечувати реалізацію принципів правової держави.

Для студентів практика стала завершальним етапом підготовки молодшого спеціаліста і дала змогу закріпити теоретичні знання, які вони отримали під час навчання і набути практичних навиків роботи по спеціальності.

Базами практик для майбутніх правників стали міські та апеляційні суди, прокуратура, адвокатські об’єднання, нотаріуси, підрозділи національної поліції, підприємства, установи, організації, де є потреба в застосуванні знань з юриспруденції.

Ось які враження залишились у студентів після проходження виробничої практики.

Спащук Анастасія:

«Проходження виробничої практики в Івано-Франківському апеляційному суді стало хорошою нагодою відчути тонкощі моєї майбутньої професії. В результаті здобутого   практичного досвіду, я переконалась, що будь-які теоретичні знання потребують їх практичного закріплення, що було здійснено мною під час проходження практики. Виробнича практика дає необхідні практичні вміння, можливість самостійно приймати рішення та нести відповідальність за виконану роботу. Тому я вважаю, що проходження практики в Івано-Франківському апеляційному суді стало дуже цінним досвідом для мене, оскільки це посприяло формуванню мене як фахівця, який повинен мати окрім теоретичних знань ще належну практичну підготовку».

Сенів Віра:

«Під час проходження практики в департаменті соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради у відділі з надання усіх видів соціальної допомоги та компенсації я поглибила та закріпила теоретичні знання, отримані під час навчального процесу, ознайомилася з організаційною структурою департаменту та набула навичок роботи у відділі з надання всіх видів соціальної допомоги та компенсацій, здобула практичний досвід роботи у сфері соціального захисту, навчилася правильно вести діловодство по зверненню громадян, здійснювати організацію та ведення їх прийому з питань, що виникають з приводу соціальних виплат».

Матеріали, надані студентами на захисті, свідчать про успішне проходження практики та виконання поставлених перед практикантами завдань.