Засідання секції правничих наук

5 квітня 2022 року в рамках щорічної наукової студентської конференції відбулося засідання секції правничих наук.

З вступним словом до присутніх звернулась завідувачка юридичним відділенням коледжу Іванна Миколаївна Наконечна. Вона висловила вдячність студентам за їх участь у конференції, незважаючи на непрості умови, що склалися в країні, та побажала успішного обговорення всіх наукових проблем, обраних для доповідей.

Як з’ясувалося під час виступів учасників, всі теми, обрані ним для висвітлення, є актуальними і в умовах сьогодення.

Це і питання ознак зґвалтування не тільки в мирний час, а й тепер після того як увесь світ побачив докази злочинної діяльності окупантів у Бучі, з доповіддю про які виступила студентка ІVкурсу Христина Когут (науковий керівник – спеціаліст вищої категорії І. М. Наконечна).

Це і кримінально-правова характеристика шпигунства як злочину проти суверенітету, зовнішньої безпеки та територіальної цілісності держави, доповідач студент ІVкурсу Дмитро Грицюк  (науковий керівник – спеціаліст вищої категорії І. М. Наконечна).

І доповідь студента ІІ курсу Віктора Болюка (науковий керівник – спеціаліст вищої категорії І. В. Малиновська) про актуальність рішень Європейського суду з прав людини, посилатись на які стало «правилом хорошого тону» для адвокатів і прокурорів.

Як наголосила Малиновська Ірина Володимирівна під час обговорення доповідей студентів ІІ курсу Івана Лаврися та Вероніки Стефанишин завжди було і стає дуже актуальним в даний час право на безоплатну правову допомогу як елемент доступності принципу правосуддя та забезпечення основних прав і свобод людини, серед яких право на життя, здоров’я, власність

Виступи учасників ще раз довели необхідність проведення таких конференцій серед студентів, оскільки це дає змогу ознайомитися і висвітлити актуальні питання та проблеми правових наук.