«Я знаю все про права споживача»

Студенти четвертого курсу спеціальності «Право» стали учасниками спільного з Держпродспоживслужбою в Івано-Франківській області корпоративного соціально-просвітницького проєкту «Я знаю все про права споживача». Проєкт реалізується в межах Меморандуму про співпрацю з університетом для посилення практичної складової освітнього процесу, підвищення правової грамотності та розвитку споживчої освіти та культури.

Представники Держспоживслужби у своїх виступах торкнулися наступних питань:

Віта Сиромятнікова – начальник відділу контролю у сфері торгівлі, робіт, послуг та контролю за регульованими цінами управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами – окреслила роль Держспоживслужби щодо захисту прав споживачів, про право споживача на повернення та обмін товару, гарантійні строки та можливості споживачів у їх межах.

Микола Томин –  в.о. начальника управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області – розповів про безпечну нехарчову продукцію та її вплив на життя і здоров’я населення, маркування продукції та показники безпеки товарів, що потрібно знати, щоб придбати безпечну харчову продукцію.

Валентина Сенчук – завідувач сектору контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства, пробірного контролю управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами –  ознайомила присутніх з основними засадами та державним регулюванням рекламної діяльності в Україні, рекламу та її види, вимоги до реклами, передбачені законом, заборонену рекламу та відповідальність за її використання, особливостями контролю за дотриманням антитютюнового законодавства, антитютюновою стратегією держави, роллю Держспоживслужби щодо попередження куріння тютюнових виробів.

Про зацікавленість темами доповідей свідчать питання, що задавались слухачами: про купівлю товарів через мережу Інтернет, можливості захисту прав малолітніх осіб, відповідальності за порушення норм законодавства у сфері захисту прав споживачів.